"De gelekte code is in een ruwe, onafgeronde staat en was niet bedoeld om publiekelijk verspreid te worden", aldus BioWare. De bèta lekte uit door een menselijke fout van een medewerker van Microsoft, die het had aangemerkt als content die beschikbaar moest worden gemaakt aan iedereen die aan de Xbox Live Dashboard-bèta meedoet. 

Bioware heeft de testversie inmiddels gedeactiveerd en offline gehaald. Wel zijn er in de tussentijd meerdere afbeeldingen en video's van de bèta online verschenen. Daarin is onder meer te zien dat er een aantal modi zijn binnen de multiplayer. In de code worden ze weergegeven als 'action mode', 'story mode' en 'RPG mode'. BioWare legt uit dat deze nog niet definitief zijn en onderhevig aan verandering.

De ontwikkelaar vervolgt dat het de drie modi in het leven heeft geroepen om meerdere soorten spelervaringen aan te bieden, zodat iedere speler wel iets vindt in de multiplayer wat hem of haar aanstaat. "Of het nu iemand is die de gevechten moeilijk vindt maar het verhaal wil ervaren, iemand die zich wil focussen op de actiemogelijkheden of iemand die de rijke, verhaalgerichte RPG-ervaring wil meemaken; Mass Effect 3 bevat mogelijkheden voor al deze spelers."