Zoals aangekondigd heeft BioWare op de Game Developers Conference twee filmpjes van Mass Effect 2 laten zien. In deze filmpjes lag de nadruk op hoe de game gebouwd wordt, waarbij verschillende stadia in de ontwikkeling te zien waren. Veel over de game was er niet uit de beelden te halen, maar Commander Shepperd zat er niet in. Als we een eerdere trailer van Mass Effect 2 mogen geloven is deze protagonist uit het eerste deel dan ook dood.

Bij de ontwikkeling van Mass Effect 2 kiest BioWare voor aanpak die te vergelijken valt met wat ze lieten zien. Ze doen de ontwikkeling in stappen, waarbij elke fase speelbaar is. Hierdoor kunnen fouten eerder worden ontdekt en worden ze niet pas in de testfase ontdekt, wanneer het al te laat is om ze te herstellen.

Casey Hudson, de regisseur van Mass Effect 2, vertelde ook nog enige details over de game. Volgens haar gaat de game om "wat er gebeurt met de Reapers en het menselijke ras." Ze vertelde verder dat spelers de zogenaamde Elusive Man kunnen zien in de game.

Romantische relaties zitten ook weer in de game en zijn net als in het eerste deel van hoog niveau, aldus Hudson.  Zij gaf aan dat er meer mensen in de game zitten die je op missie kunt nemen en er dus ook meer kansen zijn op romances.

Hudson vertelde ook nog dat BioWare graag ruimtegevechten in de Mass Effect-trilogie wil zien, maar dat dit niet in Mass Effect 2 zit. Dit wordt dus wellicht bewaard voor het derde deel.