Het Canadese Bioware heeft onlangs met Knights of the Old Republic maar weer eens bewezen tot de beste game-ontwikkelaars te behoren en dat het voor hen niet uit maakt of dat nu op een PC of een spelconsole is. Vandaag maakt deze heer en meester in het Westerse RPG genre bekend samen te zullen gaan werken met het nieuw opgerichte Obsidian Entertainment.

Dit bedrijf, opgericht door een vijftal industrie-veteranen waaronder Feargus Urquhart, ooit de hoogste man bij Black Isle Studios, zal aan de slag gaan met voortzettingen van bestaande Bioware franchises en is momenteel bezig met een RPG project voor zowel PC als consoles. Of het hier om een nieuwe Baldur's Gate, Neverwinter Nights of Knights of the Old Republic gaat is echter nog niet bekend. Bioware zelf is naar verluidt bezig met een nieuwe, compleet van de grond af ontworpen Xbox-RPG in opdracht van Microsoft.

Door deze nauwe samenwerking zullen er hopelijk aan een sneller tempo RPG's uitkomen van de kwaliteit die we van Bioware gewend zijn. De RPG fanaten hebben dus een rooskleurige toekomst voor de boeg!