Bioware gaat meer games voor PlayStation 3 ontwikkelen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We denken dat het één van de belangrijke systemen is, dus natuurlijk gaan we werken op de PS3", aldus Greg Zeschuk, de directeur van Bioware, in een interview met website Joystiq. "Het was goed om tijdens de ontwikkeling van Dragon Age te ervaren hoe het is om te werken op de PS3, om er vertrouwd mee te raken en het platform te begrijpen. Elk platform is anders, maar nu zijn we op een punt aangekomen waar alle aankomende PS3-games [van ons] echt goed zullen zijn."

Ma Effect

Bioware ontwikkelt meestal voor de PC en Xbox 360. Zo is het aankomende vervolg op Ma Effect alleen aangekondigd voor deze systemen. "Ik kan niets zeggen over Ma Effect", zo meldt Zeschuk, "maar ik kan met zekerheid zeggen dat Dragon Age [Origins] en andere dingen die we in de toekomst doen ook op de PlayStation 3 uitkomen. Maar we kunnen echt niets zeggen over Ma Effect 2 op de PlayStation 3."

De Canadese ontwikkelaar Bioware staat vooral bekend om haar RPG's, zoals Baldur's Gate, Star Wars: Knights of the Old Republic en Jade Empire. De studio werd in 2008 gekocht door uitgever Electronic Arts. Dragon Age: Origins is de eerste PlayStation 3-game die de studio heeft ontwikkeld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou