BioWare: 'Er worden tegenwoordig teveel games uitgegeven' | Gamer.nl

BioWare: 'Er worden tegenwoordig teveel games uitgegeven' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Muzyka werd gevraagd wat hem tegenwoordig tegenstaat in de game-industrie. "Er komen teveel games uit", antwoordde hij. "Het is intere ant, want het is heel druk en het is heel moeilijk als een speler om het bij te houden. De releases komen allemaal tegelijk, ook al verandert dat tegenwoordig een klein beetje."

Muzyka heeft het niet alleen over de consument, maar bekijkt het ook vanuit het perspectief van uitgevers en ontwikkelaars. "We moeten onze eigen games spelen, de games van de concurrentie, andere relevante games, en een aantal games waar we gewoon meer van willen spelen en uit willen spelen. Ik probeer twee of drie uur per nacht te spelen, maar het is erg moeilijk en het is niet genoeg."

Favoriete game

Muzyka liet ook weten dat zijn favoriete games "waarschijnlijk" System Shock is. "Het was geweldig. Ik denk dat ik die game vier keer heb uitgespeeld in tien jaar. Ik vond het geweldig dat dit de eerste echte 3D-adventure was. Het schieten in 3D was best moeilijk, maar de wereld was rijkelijk gevuld."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou