BioWare assisteert Maxis in ontwikkeling Darkspore | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In welk opzicht Bioware Maxis helpt met het ontwikkelen van Darkspore is niet bekend. Bioware is bekend als ontwikkelaar van spellen als Star Wars: The Old Republic, Ma Effect en Dragon Age: Origins. Maxis heeft zijn sporen verdiend met spellen als SimCity, De Sims en Spore.

Inspiratie

De drie hoofdontwikkelaars van Darkspore vertelden op de Comic-Con bovendien wat de inspiratie heeft gevormd voor het maken van het spel: "Uiteindelijk wilden we toffe creaties maken met de 'Spore-editor' en daarmee elkaar de hersens in slaan." Ook werd een van hen, Luke Harrington, geïnspireerd door het kaartspel Magic: The  Gathering van Wizards of The Coast. Hij keek naar het systeem van vijf kleuren waaraan dit kaartspel vasthoudt en zag daarin een manier om de verschillende typen vijanden in Darkspore te balanceren en tegelijkertijd herkenbaar te maken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou