Bioshock-team werkt aan nieuwe shooter | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

2K Boston is op zoek naar een gevechtsdesigner, een leveldesigner en een multiplayerleveldesigner voor een game die "het kan opnemen tegen de grote jongens." Ken Levine, oprichter van 2K Boston, hintte eerder al dat de game een enorme verra ing zal worden en ambitieuzer is dan BioShock.

Niet bekend is of het nieuwe project een totaal nieuwe game wordt, of een opvolger van een oudere 2K Boston-game zoals Swat 4 of Freedom Force. Eerdere geruchten, die Levine niet heeft bevestigd noch heeft ontkend, verwijzen naar de ontwikkeling van een nieuwe X-Com-game.

X-Com

De eerste X-Com-game kwam uit in 1993. De serie werd bekend als een turn-based strategiegame, maar in 2001 werd er een derdepersoons shooter gemaakt onder de titel X-Com: Enforcer.

Sinds 2005 zijn de rechten van X-Com in handen van Take-Two, het moederbedrijf van 2K Games, waar 2K Boston weer onderdeel van uitmaakt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou