Volgens Christoph Hartmann, president van 2K Games, heeft Bioshock de potentie om Star Wars te evenaren. Het zou daarom best mogelijk kunnen zijn dat de reeks straks uit zes delen bestaat. Zonder de intentie om daarbij fans geld uit de zakken te kloppen voegt Hartmann daar direct aan toe.

"Omdat het spel zo zwaar leunt op het verhaal bij Bioshock, kun je alleen wel de vraag stellen tot hoever we kunnen gaan voordat we in een soort Matrix veranderen. Deel één was namelijk geweldig, deel twee was een beetje raar en bij deel drie vroeg je jezelf af wie er aan de crack was en wie niet. Maar, aan de andere kant kun je ook naar Star Wars kijken. Star Wars is gebaseerd op de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, net als in Bioshock. Als we de juiste richting op gaan en met genoeg innovatieve ideeën komen dan kunnen we zelfs, net als bij Star Wars, zes delen maken", aldus Hartmann.

Hartmann vervolgt: "We moeten alleen wel uitkijken dat we geen melkkoe creëren. We kennen allemaal nog wel de uitgever, ik noem geen namen, die jaren geleden een uitstekende game op de markt brachten. Jaar na jaar werd er een nieuw deel uitgebracht, maar als we nu naar de kritieken kijken dan is het moeilijk te geloven wat ze met de franchise gedaan hebben. Eigenlijk is het zelfs behoorlijk verontrustend te noemen."