Bioshock Infinite komt in 2015 naar Linux | Gamer.nl

Bioshock Infinite komt in 2015 naar Linux | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het spel kwam in 2013 uit op pc, Mac, PlayStation 3 en Xbox 360. Bioshock Infinite is een first person shooter, net als de voorgaande delen Bioshock en Bioshock 2. De game speelt zich niet langer af in onderwaterstad Rapture, maar heeft een nieuwe setting in zwevende stad Columbia.

De gameplay van Bioshock Infinite is vergelijkbaar met die van eerdere delen: spelers hebben vuurwapens en bovennatuurlijke krachten waarmee ze bijvoorbeeld vijanden kunnen bevriezen. De open levels en kabelbanen waar spelers op ieder moment aan kunnen haken zorgen voor dynamische gevechten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou