BioShock: Infinite brengt serie naar de lucht | Gamer.nl

BioShock: Infinite brengt serie naar de lucht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

BioShock: Infinite speelt zich niet langer af in de onderwaterstad Rapture, maar verruilt het onderwaterlandschap voor een stad die in de lucht zweeft genaamd Columbia. In de trailer is een robot te zien die lijkt op de Big Daddy uit eerdere delen, evenals telekinetische krachten waar gebruik gemaakt van kan worden. Dit suggereert dat in de nieuwe game enkele elementen uit eerdere BioShock-games terug zullen keren.

Irrational Games
Bioshock Infinite wordt ontwikkeld door Irrational Games, dat ook de eerste BioShock en diens spirituele voorganger System Shock 2 ontwikkelde. Ken Levine, het brein achter de serie, keert dus weer terug als ontwikkelaar nadat BioShock 2 werd overgelaten aan 2K Marin.

Het was al enige tijd bekend dat Irrational bezig was met een nog onaangekondigde game. Lang werd aangenomen dat de studio de terugkeer van Xcom voor zijn rekening nam, maar dit bleek een nieuwe game van 2K Marin te zijn. Nu is duidelijk geworden dat Irrational bezig is geweest met een vervolg op Bioshock. Bioshock: Infinite verschijnt op zowel Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De game moet ergens in 2012 uitkomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou