Verbinski, eerder regisseur van films als Pirates of the Carribean en The Ring, zegt dat investeerders alleen bereid zijn in de film te investeren als het geschikt is voor een tienerpubliek. De regisseur wil de film echter maken voor een publiek van achttien jaar en ouder en vindt het geen optie om de leeftijdsgrens te verlagen. "Ik wil gewoon heel erg graag een film maken waarvan je vier dagen later nog steeds trilt en zegt 'Jezus!'. Het moet een film zijn die echt heel erg eng is, maar je moet er ook een onderwaterwereld voor creëren en de kosten worden dan gewoon te hoog. We hebben geen aanbieders voor een 18+-film met zulke hoge kosten", legt Verbinski uit.

Afgelopen juni maakte Verbinski reeds bekend dat het project te duur dreigde te worden. Om die reden werd er gekeken naar mogelijkheden om de kosten te drukken, zoals het filmen in een goedkoper land dan de Verenigde Staten. Verbinski droeg aan het eind van afgelopen zomer zijn regisseurstaken over aan Juan Carlos Fresnadillo, onder andere bekend van 28 Weeks Later. Verbinski heeft toen de rol van producent op zich genomen.

Volwassen publiek

Het is in Hollywood niet ongebruikelijk dat investeerders minder geld overhebben voor een film voor een volwassen publiek. De reden hiervoor is dat een hogere leeftijdsclassificatie automatisch betekent dat het potentiële publiek afneemt. Bovendien kunnen producenten op minder manieren reclame maken voor deze films.

Om een groot budget te krijgen voor een nieuwe film, wordt vaak van de producent geëist dat het een film wordt die ook geschikt is voor een tienerpubliek. Die Hard 4.0, uit 2007, was bijvoorbeeld de eerste Die Hard-film die gekeken mocht worden vanaf dertien jaar. De drie films die daaraan voorafgingen hadden ieder een R-rating, voor kijkers vanaf 17 jaar.