Dames en heren, jongens en meisjes, Take Two heeft vandaag groot nieuws gebracht. Eén van de beste games van vorig jaar (en misschien wel ooit) krijgt officieel een vervolg. Vorig jaar kwam het sublieme BioShock uit, dat ook hier op Gamer een welverdiende tien kreeg.

Take Two heeft vandaag aangekondigd dat nog voor het einde van het fiscale jaar 2009 in de winkels zal liggen.

Een kleine domper op dit nieuws is echter dat niet ontwikkelaar van het eerste deel 2K Boston dit vervolg zal maken. De gelukkige developer is deze keer 2K Marin. Officieel is er nog niet bekend op welke platformen de game zal uitkomen, maar aangezien het origineel op Xbox 360 en PC uitkwam, kunnen we verwachten dat het spel in ieder geval op deze twee platformen zijn opwachting mag maken. Of hier de PlayStation 3 aan toegevoegd mag worden is dus nog niet bekend.

Zoals we laatst al berichtten zal dit vervolg, dat nu al één van de grote releases van 2009 lijkt te worden, zich misschien afspelen vóór het origineel. In deze prequel zouden we dan de onderwaterwereld van Rapture in al zijn glorie mogen aanschouwen. Helaas wilde Take Two hier geen enkele mededeling over doen.

Ken Levine: geestelijk vader van het meesterwerk BioShock

Ook onbekend is waar ontwikkelaar 2K Boston, de maker van het eerste deel, zich op dit moment mee bezighoudt. Is geestelijk vader Ken Levine ondertussen alweer een compleet nieuw spel aan het ontwikkelen? We wachten vol hoop af!