Nadat dvd's en video's tegenwoordig worden voorzien van handige icoontjes die aangeven in welk genre de film bevat, komt de Interactive Software Federation of Europe met het fantastische idee om een dergelijke keuring ook op games toe te gaan passen. Hiermee zouden kopers beter geinformeerd worden zodra ze een geweldadig of sexistisch spel aanschaffen.

Typerend aan de icoontjes die nu worden gebruikt is dat ze puur informatief zijn en geen verdere verplichtingen voor de winkelier bevatten. Zo is het nog steeds mogelijk dat games met een 16+ rating aan mensen met een lagere leeftijd worden verkocht. Op dit vlak gaat het dus enkel meer om een grafische stijl, dan het werkelijk toepassen van een beperking.

De site Cubezone heeft z'n twijfels bij dit keurmerk.Wij hebben onze twijfels over dit systeem. Komt er straks op een nieuwe Mario-game 'geweld' te staan omdat die stoute Mario op de hoofdjes van tegenstanders springt, of beperkt het systeem zich tot de echt 'twijfelachtige' games als Resident Evil? De tijd zal het ons leren.

Met dank aan Noodle voor het melden van dit nieuws.