Bill Gates stapt uit bestuur van Microsoft

Bill Gates stapt uit bestuur van Microsoft

Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft, stapt uit het bestuur van het bedrijf, zo heeft hij gisteren aangekondigd.

Door af te treden als bestuurslid van Microsoft, wil Gates meer tijd overhouden voor filantropische activiteiten, waaronder klimaatverandering en onderwijs. Gates blijft wel de huidige bestuursvoorzitter Satya Nadella adviseren.

Gates nam in 2008 al wat meer afstand van Microsoft; hij bleef toen aan als voorzitter van de raad van bestuur, maar hield zich niet meer met de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf achter Windows en Xbox bezig. In 2014 stapte hij ook af als voorzitter, maar bleef hij wel bestuurslid.

In 2000 onthulde Gates namens Microsoft een prototype van de eerste Xbox-console. Hieronder is daar een kort filmpje van te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

filantropische activiteiten? Laten we maar eens beginnen om Bill belasting te laten betalen op zijn achterlijk grote vermogen. Elke miljardair op aarde is een teken dat het huidige systeem faalt. Zeker de centi miljardairs.

0

@rohirrimdwarf Lees je eens even in wat die man allemaal doet. En dan nogmaals nadenken waarover je precies je gal spuwt... Bill Gates is hét voorbeeld hoe mensen ook met elkaar kunnen omgaan.

0

lees zelf eens een boek. Je hebt geen idee waar je over praat. Zie lezingen Noam Chomsky, Chris Hedges op YouTube en het boek kapitaal van Piketty. Of de laatste 2 delen van de triologie van Noah Harari. Alles over het begrip ongelijkheid. Ook het eerste hoofdstuk van Chris Hedges in het boek: America the farewell tour over het eindspel van het kapitalisme door Marx is interessant voor je om de nodige kennis die je mist bij te spijkeren @-it-

0

@rohirrimdwarf misschien moet je dit even lezen. https://www.cnbc.com/2018/02/21/bill-gates-has-paid-10-billion-in-taxes-and-says-he-should-pay-more.html Hij heeft al 10 miljard aan belasting betaald en vindt zelf ook dat hij meer belasting moet betalen.

0
test

@niqomipa voor het eerst ben ik het met je eens :p

0

Aanbevolen voor jou