De rijkste man ter wereld, waar iedereen altijd als eerste bij moet denken als ze Microsoft horen, Bill Gates stapt grotendeels weg bij Microsoft. Het klinkt misschien wat dramatischer dan het werkelijk is, want Gates stopt alleen met zijn dagelijkse rol bij Microsoft en blijft president van Microsoft Corp. De komende tijd zal hij langzaam de rest van zijn taken overdragen aan andere Microsoft werknemers.

"This was a hard decision for me, I’m very lucky to have two passions that I feel are so important and so challenging. As I prepare for this change, I firmly believe the road ahead for Microsoft is as bright as ever.”

De tweede passie waar Gates het over heeft is zijn liefdadigheidsinstelling Bill & Melinda Gates Foundation. De stichting zet zich in voor scholen en gezondheidsproblematiek. Zo financieren ze studiebeurzen voor arme scholen en zetten ze zich in voor de voorkoming van de verspreiding van aids. Gates zal zich nu voornamelijk met die stichting bezighouden, naast natuurlijk zijn rol aan het hoofd van het bedrijf.

(foto: Microsoft.com)