Nieuws
Pokemon Sun Moon

Bijna zesduizend spelers geband in Pokémon Sun en Moon

Wegens aanpassen van savedata

Geschreven door Peter Paardekooper op
Er zijn bijna zesduizend spelers geband van de online-functionaliteiten van Pokémon Sun en Moon wegens het aanpassen van hun savedata.

Dat maakte The Pokémon Company bekend op de Japanse Pokémon Global Link-website (vertaald door Serebii). In totaal zijn er 5.954 spelers geband die nu geen toegang meer hebben tot alle online-functionaliteiten van de game, waaronder Game Sync, Rating Battles, Battle Competitions en Global Missions.

De spelers hebben volgens de ontwikkelaar gebruik gemaakt van third-party software om de data in hun game aan te passen, zoals het maken van eigen pokémon of het verdubbelen of maken van voorwerpen.

The Pokémon Company liet verder nog weten "soortgelijke maatregelen op regelmatige basis" uit te gaan voeren om valsspelers uit de games te weren.

Pokémon Sun en Moon verschenen eind november vorig jaar voor Nintendo 3DS. Sinds gisteren is het mogelijk om de transfer-functie Pokémon Bank in de games te gebruiken, waarmee het mogelijk is pokémon uit oudere games over te zetten.

Dit artikel delen:

Lees meer

Shadows of the Damned nu ook backwards compatible op Xbox One Klassieke Sega-soundtracks toegevoegd aan Spotify
2

Reacties op: Bijna zesduizend spelers geband in Pokémon Sun en Moon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • sebas001

  • 27 januari 2017 11:24
  Volgens mij klopt dit niet helemaal, het gaat hier om een Game Sync ban, dus het online ruilen en wonder trade werken dan nog steeds prima. Je kan alleen niet meer Game Sync, Rating Battles, Battle Competitions en Global Missions gebruiken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Jumpman

  • 27 januari 2017 17:27
  @sebas001 kan goed kloppen wat je zegt maar met een eigen klaar gekookte Pokémon kan je ook niet traden via online trade of wonder trade denk ik. In ieder geval goed dat dit soort dingen voortaan vaker gebeuren in games. Als je je eigen game wilt verkloten prima, maar doe dat niet met de game ervaring van anderen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.