Beyond Good & Evil 2 breekt record voor game die langst in ontwikkeling is

Beyond Good & Evil 2 breekt record voor game die langst in ontwikkeling is

Er is geen game die voor zover bekend langer in ontwikkeling is dan Beyond Good & Evil 2. Daarmee verslaat het spel vorige recordhouder Duke Nukem Forever.

Laatstgenoemde game was geruime tijd recordhouder - de game verscheen 5156 dagen na de eerste aankondiging. Beyond Good & Evil staat inmiddels 5240 dagen in ontwikkeling als er geteld wordt vanaf het moment dat de eerste trailer werd getoond. Daarbij moet wel gezegd worden dat de ontwikkeling van beide games waarschijnlijk op momenten stil heeft gelegen. 

Ubisoft toonde eerste CGI-trailer van Beyond Good & Evil 2 in 2008. Daarna bleef het lange tijd stil rondom de game, totdat de game in 2017 voor het eerst weer werd getoond. Daarna zijn er diverse updates uitgebracht door het ontwikkelteam, maar inmiddels is het al eer een aantal jaar stil rondom het langverwachte vervolg. Geestelijk vader Michel Ancel werkt al geruime tijd niet meer bij Ubisoft. Vorige zomer liet Ubisoft in een rapportage weten dat de ontwikkeling van de game spoedig verliep.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Je doet alsof het een gemis is dat het huidige Ubisoft geen Rayman of Prince of persia maakt... ik wil niet weten hoe een huidige versie van een van deze twee zal zijn. Kan alleen maar tegenvallen. Zo hoop ik ook nog op een goede Splinter Cell, maar houd weinig hoop dat die ooit het niveau zal hebben van de vorige delen. Dat Ubisoft sausje is al een paar jaar aan het rotten vind ik.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@MiquelGallardo Waarom zou een Rayman of Prince of Persia tegenvallen? Daar is echt nog wel wat mee te doen.

0
test

@Snoop213 PoP remake moet nog even doorbakken. Ze gaan natuurlijk proberen PoP te linken aan het AC universe. De Dagger of Time zal een Isu artifact blijken te zijn, net zoals de Apple(s) of Eden.

0

@Snoop213 Het kan allemaal kloppen wat je zegt, ik heb er niet zoveel verstand van op dit punt. Wel is het niet zo makkelijk om een vervolg blockbuster te maken net zoals deel 1 was. Het team wat het origineel gemaakt heeft is waarschijnlijk grotendeels niet meer hetzelfde. Aangezien deel 1 een zeer goede game was maakt dat veel uit. Je kunt niet een team inhuren en deze opdracht geven en verwachten dat je een niet generiek product krijgt dat in de buurt komt van het oirigneel of beter zal zijn tenzij het weer een team is met voorliefde voor het project waar ze aan ze werken. Daarnaast zijn de tijden ook sterk veranderd. Het produceren van de games is complexer en duurder geworden terwijl het publiek voor dit soort games denk ik kleiner is geworden of misschien vergelijkbaar gebleven. Dus is het voor een bedrijf ook minder interessant of er dan heel veel geld in te steken als de garantie op een grote winst er niet is. Ik zou het graag anders zien alleen zo werkt het veelal helaas wel.

0
test

@004 Daarom is Ubi ook zo'n vermoeiende ontwikkelaar geworden: bijna alleen nog maar scoren met kopietjes van franchises die al jaren dood zijn, qua creativiteit

0
test

Ubisoft weet ook niet eens wat Settlers is en gaan een gare game maken met de naam Settlers, rip.

0

Aanbevolen voor jou