Bevestigd: Alle Xbox One-controllers bruikbaar op Project Scarlett

Bevestigd: Alle Xbox One-controllers bruikbaar op Project Scarlett

Phil Spencer,hoofd van Xbox, heeft op E3 verteld dat het de bedoeling is dat Project Scarlett zoveel mogelijk oude software en accessoires gaat ondersteunen; de console moet zo backwards compatible-mogelijk zijn. Het is inmiddels bevestigd dat de volgende Xbox in elk geval alle Xbox One-controllers gaat ondersteunen.

Product en marketing manager van Xbox, James Shields, heeft Xbox-fans een extra bevestiging gegeven dat alle Xbox One-controllers gaan werken op de volgende Xbox-console. Het model van de Xbox One-controller maakt verder niet uit, benadrukt hij. Ze worden allemaal ondersteund.

Xbox One controller Phantom Black front
Xbox One controller Grey/Blue

Natuurlijk werd dit eerder al besproken door Spencer, maar het is voor veel Xbox-gebruikers een prettige dat ze hun controllers gewoon mee kunnen nemen naar de volgende generatie Xbox. Bovendien is de toon hiermee gezet, Microsoft geeft op deze manier aan dat ze serieus bezig zijn met alle backwards compatibility-mogelijkheden die het bedrijf tot z'n beschikking heeft.

In augustus vertelde Spencer in een gesprek met Gamespot ook nog het volgende: "We willen ervoor zorgen dat alle content, van alle vier generaties, straks speelbaar is op ons nieuwe platform". Het feit dat de backwards compatibility-optie voor controllers nu al is bevestigd, belooft veel goeds.

Xbox One Elite controller

De Xbox Scarlett (of Project Scarlett) arriveert in 2020.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nice dit lijkt me erg handig. Mocht je een keer ouderwets splitscreen willen spelen of een ander soort lokale multiplayer hoef je niet een extra controller te kopen, maar kan je gewoon j oude one controller pakken.

0
test

Dit is wel een dingetje, daar waar je bij Nintendo alles opnieuw moet aanschaffen kan je dus je elites en je custom controllers gewoon meenemen, dikke respect!

0
test

@Devenace is niet helemaal waar. heb gewoon mijn gamecube controllers sinds die tijd steeds mee kunnen nemen naar de wii, naar de wii-u en nu ook naar de switch. Geloof niet dat er ook maar een console bestaat die dat ooit gedaan heeft. Wii-motes gingen ook mee naar de wii-u dus het is ook niets iets vreemds voor Nintendo.

0
test

@Jumpman maar voor j3 gamecube moest je wel iets aanschaven om hem te gebruiken op wii u en switch toch

0
test

@Jumpman Maar de WiiU pro controller kan niet op de Switch.

0

Aanbevolen voor jou