Nieuws

Bevestigd: Netflix werkt aan geanimeerde serie van Sonic

Sonic Prime

Geschreven door Cody Dakota op
Netflix heeft bevestigd dat er wordt gewerkt aan een geanimeerde serie van Sonic the Hedgehog. 

Dat laat de streamingdienst weten in een bericht op Twitter. In het bericht schrijft Netflix dat de geruchten waar zijn en dat er inderdaad wordt gewerkt aan een geanimeerde serie van Sonic the Hedgehog, genaamd Sonic Prime.

Het gaat om een 3D-geanimeerde serie gemaakt door SEGA, Wild Brain Studio en Man of Action Entertainment. Meer details over de serie, waaronder een exacte releasedatum, zijn er nog niet. Wel is duidelijk dat de serie ergens in 2022 moet verschijnen. 

Netflix maakte eerder al anime gebaseerd op gamefranchises als Castlevania en Dragon's Dogma. Daarnaast werkt het aan animeseries gebaseerd op Cyberpunk, Splinter Cell en Tomb Raider.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sniper Ghost Warrior Contracts 2 uitgesteld Fallout: The Frontier weer beschikbaar na dramatische lancering
4

Reacties op: Bevestigd: Netflix werkt aan geanimeerde serie van Sonic

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 1 februari 2021 20:43
  3D. Ja voor de snelle actie zou dat wel mooi zijn omdat teken animatie soms op snelheid nogal houterig kan zijn. Maar ik ben bij 3D wel altijd bang dat alles dan vlak lijkt. Of te realistisch.
  En als ze kiezen voor een cell shaded look waarom dan niet animeren op oudere stijl. Die ook wel met computer gemaakt worden maar toch wel meer klassiek ogen. Niet door 3D modellen.
  Als je kijkt naar de openingscène van sonic Cd dan die je dat sonic en anime best goed samen gaan. Maar in een volledige 3D rendered wereld krijg je ook te maken met perfect lipsync want 3D animatie met slechte sync is niet leuk. Kijk maar naar final fantasy X remaster. Het is bijna irritant om naar die gezichten te kijken als ze praten. Terwijl de game wel goed is.
  In gewone ouderwetse tekenfilm animatie is dat veel minder storend,

  Nou ja behalve sceptisch ben ik ook wel benieuwd en matig enthousiast en ga ik het zeker een kans geven zodra die uit is.
  😊😃😊

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Colt

  • 2 februari 2021 07:31
  @watashi wa maurice desu. Jij hebt een zeer uitgebreide mening over een animatiestijl waar je nog geen enkele screenshot vwn gezien hebt :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 2 februari 2021 11:05
  @Colt

  Geen mening. Een gevoel.
  Ik vind namelijk bij heel veel 3D animatie het vaak plastic ogenS dat is niet perse een mening over deze film maar vooral een sceptische gedachte.
  Dat is iets anders.

  Daarbij heb ik wel een mening over 3D animatie in algemeen ja. En als dat niet op en top gemaakt wordt gaat het er vlak en smoelloos uitzien,
  En ik denk dat deze serie meer verdient.

  Als het overkwam als een mening op deze serie was dat eigenlijk niet zo bedoelt want ik wil enkel aangeven dat zulke animatie heel goed kan zijn, maar ook helemaal kan mislukken. Dat gevoel heb ik ook bij die Mario film die eraan zou komen ergens in de toekomst.
  En als ze heel diep gaan in details wordt het dan niet te realistisch voor sonic ( of Mario).
  Dat is niet een mening want die vorm ik wel zodra ik wat van dit zie. Maar uit ervaringen op gebied van animatie films heb ik wel een gevoel dat 3D animatie het snelste verknald kan worden ja.

  Maar heb je mijn onderste stuk ook gelezen, daarin geef ik al aan dat het bovenste sceptischs is en dat ik uiteindelijk wel matig enthousiast ben. Dus ik kijk er wel naar uit. Maar wel met een gevoel dat ik me vanuit mijn ervaring afvraag of 3D de mooiste keuze is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Colt

  • 3 februari 2021 12:01
  @watashi wa maurice desu. Ik snap wel helemaal wat je bedoelt hoor. Het valt of staat vaak bij het budget en de tijdsdruk van de producenten, maar ik geloof ook wel dat de mensen die aan een franchise als Sonic werken, zoveel passie hebben voor de IP, dat ze er het beste van proberen te maken…

  Persoonlijk ben ik meer bang voor het verhaal dan animatiestijlen. Misschien dat mijn reactie ook meer zo bedoeld was. Ik heb genoeg anime of tekenfilms gezien waarvan de animatiestijl mij totaal niet aanspreekt, maar het verhaal wel. Zo vind ik Korra er bijvoorbeeld minder mooi uitzien dan The Last Airbender vanwege de toevoeging van 3D, maar kan ik het verhaal wel enorm waarderen.

  En wanneer studios zich gaan bemoeien met verhalen, dan vind ik dat vervelender dan de gekozen animatiestijl :)

  TL;DR: ik snap wat je zegt. Fijn dat je ook nog opheldering wilde geven :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.