Nieuws
Dark Souls

Beveiligingslek Dark Souls wordt voor release Elden Ring onthuld

Aldus een van de hackers die het beveiligingslek vond

Geschreven door Michel Musters op
Een van de hackers die een beveiligingslek op de PvP-servers van Dark Souls ontdekte, maakt nog voor de release van Elden Ring meer details over het lek publiekelijk bekend.

Bandai Namco en FromSoftware houden de servers van Dark Souls: Remastered, Dark Souls 2 en Dark Souls 3 al enkele weken offline. Er werd namelijk een zogenaamde remote code execution ontdekt, waarmee hackers controle kunnen krijgen over de pc's van andere spelers. Ook Elden Ring zou mogelijk problemen kunnen ondervinden door dit beveiligingslek.

Een van de mensen die het lek hebben ontdekt heeft nu aan VGC verteld dat ze details over het beveiligingslek nog voor de release van Elden Ring publiekelijk gaan delen. "Dat gebeurt een paar dagen tot een week voor de release van Elden Ring." 

Ondertussen heeft Bandai Namco aangegeven het probleem op te willen lossen. Zowel de uitgever als ontwikkelaar FromSoftware zouden volgens de hacker al een maand voordat het lek naar buiten kwam er van op de hoogte zijn geweest, maar geen stappen hebben ondernomen om het op te lossen.

Elden Ring komt op 25 februari uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Mother 3-producent ziet game graag op Nintendo Switch Online uitkomen Snoop Dogg wordt mogelijk operator in Call of Duty: Warzone
0

Reacties op: Beveiligingslek Dark Souls wordt voor release Elden Ring onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.