Zynga's beursgang werd op zaterdag groots ingeluid: Zynga-CEO Mark Pincus en zijn vrouw mochten zelf de bel van de technologiebeurs Nasdaq luiden, vergezeld door de baas van de Nasdaq, Robert Greifeld. Hoewel de prijs aanvankelijk snel steeg van tien naar elf dollar, zakten de aandelen tot 9,50 dollar op Zynga's eerste beursgenoteerde dag.

"In Wall Street-taal is dit een mislukte deal", zegt David Smith, chief investment officer bij Rockland Trust Investment Management Group. "Het heeft niet gewerkt. Het aandeel is er niet in geslaagd om vraag te stimuleren." 

Er waren zeer hoge verwachtingen voor Zynga's beursgang. Het bedrijf had van tevoren een miljard dollar ingezameld, door 100 miljoen aandelen te verkopen voor een prijs van 10 dollar per stuk. Binnen de technologie-industrie wist alleen Google dit bedrag in het verleden te overtreffen, met 1,8 miljar dollar. De investeerders die al voor beursgang zijn ingestapt, hebben daardoor te kampen met een verlies van vijf procent.

Internetbubbel

Kenners spreken nu van een mogelijke tweede internetbubbel. Het zal moeilijker worden voor bedrijven om voor beursgang al aandelen te verkopen voor hoge prijzen, omdat Zynga heeft aangetoond dat ook ogenschijnlijk sterke bedrijven kunnen mislukken op de beurs. Dit zou onder andere gevolgen kunnen hebben voor Facebook, dat naar verluidt ook plannen heeft om de beurs op te gaan.

Volgens John Bonnanzio, executive editor bij Fidelity Insight, hoeft Zynga's situatie niet van invloed te zijn op andere technologiepartijen, omdat het bedrijf slechts een klein gebied beslaat binnen de technologiemarkt. Volgens hem is het wel een onheilspellende start voor Zynga. "Je wil de wind in je rug hebben, niet van voren. Het geeft in ieder geval aan dat ze de prijs te hoog hebben gezet." Zynga en Nasdaq hebben zelf nog niet gereageerd op de teleurstellende start.