Bethesda's Todd Howard krijgt GDC Lifetime Achievement Award | Gamer.nl

Bethesda's Todd Howard krijgt GDC Lifetime Achievement Award | Gamer.nl

Todd Howard van Bethesda Game Studios mag tijdens de Games Developers Conference de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. Howard krijgt de prestigieuze prijs voor zijn werk aan openwereldgames.

Howard werkt sinds 1994 bij Bethesda, waar hij onder meer werkte aan Daggerfall, Morrowind, Oblivion en Skyrim, allen in de reeks The Elder Scrolls. Ook overzag hij de ontwikkeling van postapocalyptische rpg's Fallout 3 en Fallout 4.

Howard wordt geprezen voor het geloofwaardig maken van de werelden in deze games. "We willen de visionair belonen die deze werelden maakt", aldus Meggan Scavio, manager van alle GDC-events.

Op 16 maart zal Howard de GDC-award in ontvangst nemen tijdens de Game Developers Choice Awards in San Francisco. De ceremonie wordt live uitgezonden via Twitch.tv.

De GDC Lifetime Achievement Award werd eerder in ontvangst genomen door onder meer Hideo Kojima, John Carmack, Shigeru Miyamoto en Warren Spector. In 2015 kreeg Hironobu Sakaguchi de prijs, hij is de bedenker van de Final Fantasy-reeks.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou