Bethesda zet Sony onder druk met eisen voor cross-platform | Gamer.nl

Bethesda zet Sony onder druk met eisen voor cross-platform | Gamer.nl

Bethesda uit zijn onvrede over de stugge houding van Sony tegenover de cross-platform-functie. Dit zei de uitgever in verband met de nieuwe game The Elder Scrolls: Legends.

In een interview van GameInformer met Bethesda vice-president Pete Hines is duidelijk dat de ontwikkelaar serieuze stappen zet om de huidige houding van Sony te veranderen. In tegenstelling tot Xbox en Nintendo, die cro play met open armen hebben ontvangen, staat Sony cro -play bij meerdere games in de weg. Voorbeelden van games zijn Fortnite en Minecraft.

Hines maakt duidelijk dat cro play hoog in het vaandel staat bij games van Bethesda. In dit geval refereert hij dan ook naar de nieuwe game The Elder Scrolls: Legends. "We blijven communiceren met onze platformpartners. Maar deze (cro play) voorwaarden zijn in e entie niet bespreekbaar. We kunnen niet spreken over Legends waarbij je bij de ene versie je voortgang meeneemt en een andere versie waar je in dat ecosysteem blijft of afgesloten bent van de rest."

Het is niet de eerste keer dat Sony onder druk is gezet op het gebied van cro play. Zo zei voormalig CEO van Sony Entertainment Online, John Smedley, dat Sony niet wilde dat games voor Xbox One werden gekocht en vervolgens op PS4 werden gespeeld. Daarnaast heeft Todd Howard van Bethesda een poging gedaan om cro play voor Fallout 76 te krijgen voor de PS4, maar Sony was volgens Howard daarin niet behulpzaam genoeg.

The Elder Scrolls: Legends is een strategische kaartgame en speelt zich af in het Elder Scrolls-universum. De game is gratis te spelen op pc, iOS en Android.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou