Bethesda wil alleen gamefilms van regisseur Peter Jackson | Gamer.nl

Bethesda wil alleen gamefilms van regisseur Peter Jackson | Gamer.nl

Bethesda is niet geïnteresseerd in het maken van films gebaseerd op hun franchises tenzij regisseur Peter Jackson meewerkt. Het ontwikkelen van games blijft de focus van de studio.

Pete Hines, vice president van Bethesda, gaf in een interview met Finder aan dat het bedrijf geen intere e heeft om films te maken: "We krijgen constant de vraag, maar het korte antwoord is: we maken games". Hines zegt dat Bethesda wil dat ontwikkelaars besli en hoe franchises als Fallout, The Elder Scrolls of Wolfenstein worden geïnterpreteerd, niet regi eurs, producenten of filmstudio's.

De enige uitzondering is de regi eur van films als The Lord of the Rings en The Hobbit. "Ik denk dat als Peter Jackson het kantoor van Todd Howard binnenloopt en zegt dat hij een Elder Scrolls-film wil maken, dat dit een serieus gesprek is waar we naar moeten luisteren" zegt Hines.

Het raad van bestuur van Bethesda bevat onder andere Jerry Bruckheimer, Leslie Moonves en Harry Sloan, die allen genoeg ervaring in Hollywood hebben. Hines geeft aan dat Bethesda in ieder geval weet wie ze moeten benaderen als ze ooit een film of tv-serie willen maken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou