Bethesda: 'We willen onze vr-games op zo veel mogelijk headsets uitbrengen' | Gamer.nl

Bethesda: 'We willen onze vr-games op zo veel mogelijk headsets uitbrengen' | Gamer.nl

Bethesda wil hun vr-games ook naar andere headsets brengen, inclusief Oculus Rift. Dat bevestigde Todd Howard, producent bij Bethesda, in een interview met Gamer.nl.

"We gaan agnostisch zijn, absoluut. Ons plan is om onze games op zo veel mogelijk vr-headsets speelbaar te krijgen," zegt Howard. "Op dit moment richten we ons op Vive, omdat het platform een hoop intere ante dingen doet en we een hele goede relatie met HTC en Valve hebben. Het is voor ons daarom een mooi startpunt."

Tijdens de persconferentie van Bethesda kondigde het bedrijf vr-versies aan van Fallout 4 en Doom voor Vive, de virtualrealitybril van HTC. Daarbij werd niet gesproken over versies voor concurrerende headsets, zoals Oculus Rift.

Er werd gespeculeerd dat dit te maken heeft met de lopende rechtszaak tu en Zenimax en Oculus, maar daar is Howard kort over: "Vanuit mijn wereldje, nee. Dat is een busine - en juristending. Wij kijken vanuit een ontwikkelaarsperspectief en willen onze games bij iedereen met een vr-headset die we kunnen ondersteunen zien te krijgen."

Het volledige interview met Todd Howard is binnenkort te lezen op Gamer.nl.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou