Nieuws
Fallout 4

Bethesda: 'We willen onze vr-games op zo veel mogelijk headsets uitbrengen'

Oculus Rift ook op de planning

Geschreven door Alicia Tai op

Bethesda wil hun vr-games ook naar andere headsets brengen, inclusief Oculus Rift. Dat bevestigde Todd Howard, producent bij Bethesda, in een interview met Gamer.nl.

"We gaan agnostisch zijn, absoluut. Ons plan is om onze games op zo veel mogelijk vr-headsets speelbaar te krijgen," zegt Howard. "Op dit moment richten we ons op Vive, omdat het platform een hoop interessante dingen doet en we een hele goede relatie met HTC en Valve hebben. Het is voor ons daarom een mooi startpunt."

Tijdens de persconferentie van Bethesda kondigde het bedrijf vr-versies aan van Fallout 4 en Doom voor Vive, de virtualrealitybril van HTC. Daarbij werd niet gesproken over versies voor concurrerende headsets, zoals Oculus Rift.

Er werd gespeculeerd dat dit te maken heeft met de lopende rechtszaak tussen Zenimax en Oculus, maar daar is Howard kort over: "Vanuit mijn wereldje, nee. Dat is een business- en juristending. Wij kijken vanuit een ontwikkelaarsperspectief en willen onze games bij iedereen met een vr-headset die we kunnen ondersteunen zien te krijgen."

Het volledige interview met Todd Howard is binnenkort te lezen op Gamer.nl.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Battlefield 1 (multiplayer hands-on) Gamer.nl op E3 2016: Battlefield 1, Wildlands, Mafia 3 en meer
1

Reacties op: Bethesda: 'We willen onze vr-games op zo veel mogelijk headsets uitbrengen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 15 juni 2016 20:26
    Zal dus wel zo zijn dat bij release de Rift ook ondersteund is.. Logisch natuurlijk, want ubisoft gaat het om het verkopen van het spel en hoe meer headsets hoe meer kopers..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.