Bethesda verkrijgt rechten Fallout MMO voor 2 miljoen dollar | Gamer.nl

Bethesda verkrijgt rechten Fallout MMO voor 2 miljoen dollar | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We geloven zeker dat onze aanklacht juist was. Toch zijn we blij dat we alle afleiding en kosten van de procesvoering kunnen vermijden en tegelijkertijd ook alle problemen omtrent de Fallout IP op deze manier hebben kunnen oplo en", zegt Robert Altman, de CEO van Bethesda's moederbedrijf ZeniMax. "Fallout behoort tot belangrijk eigendom van ZeniMax en vanaf nu zijn we in staat om de serie verder te ontwikkelen voor onze fans zonder invloed van derden of rechtszaken die boven het hoofd hangen," zo vervolgt hij.

Interplay, de maker van onder meer het origineel, is nog wel in het bezit van de rechten over Fallout 1, Fallout 2 en Fallout: Tactics tot 2013. Zodra deze verlopen, keren deze publicatierechten terug naar Bethesda. Op dit moment zijn verder geen Fallout-titels officieel aangekondigd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou