Bethesda: 'Starfield heeft prioriteit boven Elder Scrolls 6'

Bethesda: 'Starfield heeft prioriteit boven Elder Scrolls 6'

Bethesda-directeur Todd Howard zegt dat de prioriteit van het bedrijf momenteel ligt bij het ontwikkelen van Starfield. Fans van de Elder Scrolls-franchise moeten dan ook voorlopig nog geduld hebben voor het volgende deel in de serie.

The Elder Scrolls 6 en Starfield werden vorig jaar aangekondigd tijdens de E3-persconferentie van Bethesda, maar dit jaar zijn beide games afwezig op de beurs. Todd Howard, de directeur van Bethesda, zegt in

Watch on YouTube

dat fans geduld moeten hebben op de twee spellen. Vooral de volgende Elder Scrolls-game, waarvan het laatste deel alweer dateert van 2011, hoeft voorlopig nog niet te worden verwacht volgens Howard.

In het interview vertelt Howard dat de prioriteit van Bethesda op het moment ligt bij Starfield. "We hadden het gevoel dat we deze game moeten maken en nu is het moment hiervoor", aldus Howard. Toch ziet hij de lange tijd tussen de Elder Scrolls-games niet per se als iets negatiefs, omdat spelers dan met een frisse blik beginnen aan het nieuwe spel en een aanzienlijke technologische verbetering kunnen zien. Als de ontwikkeling van The Elder Scrolls 6 op gang begint te komen, zal dit volgens Howard een van de grootste projecten ooit zijn van het bedrijf, waarbij elke Bethesda-studio wordt betrokken.

Howard zegt dat Bethesda het zich kan permitteren om de tijd te nemen voor The Elder Scrolls 6, vanwege het succes van The Elder Scrolls Online en het nog altijd populaire Skyrim. "Het spel is een groot succes op elk platform waarop deze wordt uitgebracht", zegt Howard over Skyrim. Het grote aanbod van mods en de bijna oneindige mogelijkheid om het spel opnieuw te beleven, spelen hier een grote rol in.

Ondanks de afwezigheid van The Elder Scrolls 6 en Starfield, is Bethesda wel aanwezig op E3 2019 met onder andere Doom Eternal en Wolfenstein Youngblood. De persconferentie van het bedrijf begint in de nacht van zondag 9 juni op maandag 10 juni om 02:30 uur Nederlandse tijd. Bekijk ook in ons overzicht van alle E3-persconferenties wanneer de presentaties van andere uitgevers plaatsvinden.

Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@coola Amen!

0
test

ik vermoed dat ze daar ook mee bezig zijn in het kader van next gen. Wat mij betreft prima :)

0

Elder scrolls heeft prioriteit bij de fans.

0
test

@Inkmastery precies starfield kan leuk zijn maar kan ook gewoon helemaal niks zijn. Dat ruimte gebeuren vind ik meestal wat minder. The elder scrolls kunnen ze gewoon bijna niet verpesten. Na fallout 76 hadden ze echt beter the elder scrolls kunnen maken die fans leuk vinden in plaats van een game die misschien leuk wordt.

0

Aanbevolen voor jou