De geruchten gingen dat de game mogelijk was ondergebracht bij Dishonored-ontwikkelaar Arkane Studios. Op de vraag of dit klopt, antwoordt Hines als volgt: "Nee. Al die verhalen, ik heb geen idee waar ze vandaan komen. Het Human Head Prey 2-ding is het Human Head Prey 2-ding. Arkane doen hun eigen ding en dat is iets voor hen om aan te werken. We zullen daar meer over vertellen als een release dichterbij komt."

Kwaliteitseisen

Hines vertelt verder dat Prey 2 een pas op de plaats heeft moeten maken. "Het was gewoon niet waar het had moeten zijn. Het voldeed niet aan onze verwachtingen - en op sommige manieren - niet aan die van Human Head.  We gaan niet verder met ons plan om de game uit te brengen totdat we dat kunnen aanpakken op een manier die onze tijd en aandacht waard is."

Hoe het nu verder gaat met Prey 2, blijft vooralsnog onduidelijk. Wel geeft Hines aan dat het uiteindelijk neerkomt op de kwaliteit van het product: "Het ging niet om wat het probeerde te doen, het haalde gewoon niet de kwaliteitsnorm. Het is een beetje als Wolfenstein, dat is vertraagd naar volgend jaar omdat het belofte toont, maar meer tijd en oppoetswerk nodig heeft om aan onze kwaliteitseisen te voldoen."