Bethesda pleegt plagiaat met tabletop-avontuur Elder Scrolls Online

Bethesda pleegt plagiaat met tabletop-avontuur Elder Scrolls Online

Een uitgebracht tabletop-avontuur van Bethesda Nederland heeft voor ophef gezorgd. Het Elder Scrolls Online-verhaal lijkt op veel plekken overgenomen te zijn van het Dungeons and Dragons-avontuur The Black Road.

Op 4 juni wordt de derde grote uitbreiding van The Elder Scrolls Online, genaamd Elsweyr, uitgebracht voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Om de lancering van de nieuwe uitbreiding te promoten, bracht Bethesda Nederland eerder deze week een tabletop-avontuur uit. Het avontuur, dat zich afspeelt in Elsweyr, bleek echter veel weg te hebben van een Dungeons and Dragons-avontuur uit 2016: The Black Road.

Ben Heisler, medeauteur van The Black Road, ontdekte dat zijn teksten op meerdere plekken bijna letterlijk zijn overgenomen door het tabletop-avontuur van Bethesda. In een aantal afbeeldingen vergelijkt Heisler de twee verhalen zij aan zij en laat hij zien hoe Bethesda slechts enkele woorden heeft vervangen. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe vier wagons, getrokken door twee kamelen, zijn vervangen door vier karren en twee paarden. Tevens is de inhoud van de wagons en karren vrijwel hetzelfde. De presentatie met alle afbeeldingen is inmiddels weer verwijderd, maar zijn nog te vinden op de nieuwswebsite Ars Technica.

Bethesda Nederland heeft alle aankondigingen van het Elsweyr-avontuur verwijderd van sociale media. Ook de link naar de directe download, via het Dropbox-account van Bethesda, is offline gehaald. Op Twitter melden zowel Bethesda als The Elder Scrolls Online dat er onderzoek wordt gedaan naar de bron van het plagiaat. Paige Leitman, de andere medeauteur van The Black Road, wil nog geen commentaar geven op de ophef en laat het over aan de 'hogere machten'.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Bethesda :thumbsup:

0
test

Denk dat de producer van de tabletop geen fijne dag gaat hebben.. haha..

0

Aanbevolen voor jou