Bethesda onthult nieuwe PvP-modus voor Fallout 76

Bethesda onthult nieuwe PvP-modus voor Fallout 76

Ontwikkelaar Bethesda heeft een nieuwe PvP-modus onthuld voor Fallout 76, genaamd Survival. De bètaversie van deze modus verschijnt in maart en biedt een grotere uitdaging voor competitieve spelers. Dit meldt Bethesda via een officiële blogpost.

In de betreffende blogpost legt Bethesda uit dat de Survival-modus een meer uitdagende versie is van de standaard Adventure-modus. In deze modus kunnen dezelfde missies, evenementen en verhaallijn gespeeld worden als in de standaard 'Adventure'-modus. Het grootste verschil met de standaardmodus is dat alle andere spelers, behalve team- of groepsgenoten, als vijandelijk worden bestempeld en zonder waarschuwing elkaar kunnen beschieten.

Zo is er in Survival ook sprake van zogenoemde 'level scaling' waardoor spelers met een laag level een kans maken tegen meer ervaren spelers. Wanneer een speler wordt gedood kan men niet meer kiezen voor de 'seek revenge'-optie zoals in de standaardmodus. In plaats daarvan kunnen gedode spelers alleen maar spawnen bij hun eigen kamp, evenals Vault 76.

Fallout 76

Met het aangaan van gevechten worden spelers ook meer beloond. Zo meldt de ontwikkelaar dat het doden van een speler twee keer zoveel 'caps' oplevert, maar kunnen gedode spelers, naast hun 'junk' ook meer items verliezen. In de standaardmodus kunnen spelers alleen junk verliezen.

Bethesda laat weten dat spelers de optie krijgen om voor de Survival-modus een nieuw personage aan te maken. Echter kan ook beslist worden om alsnog met het bestaande personage te spelen. Wanneer spelers met het bestaande personage spelen in de Survival-modus, wordt de progressie daarin meegenomen wanneer weer wordt teruggekeerd naar de standaardmodus. Bethesda adviseert mede hierdoor om met een nieuw personage te beginnen wanneer het gewenst is om niets aan het personage te veranderen.

Als laatst wordt vermeld dat de nieuwe modus een leaderboard krijgt, zodat spelers hun prestatie kunnen vergelijken met die van andere spelers.

Fallout 76

Sommige spelers uiten momenteel hun zorgen over de Survival-modus. Zo wordt er gespeculeerd over spelers die in Survival andere spelers gaan proberen te 'spawncampen' wanneer ze alleen bij hun eigen kamp of Vault 76 tot leven kunnen komen en keer op keer gedood kunnen worden.

Daarnaast is er kritiek op het gebruik van bestaande personages in Survival, omdat ervaren spelers hiermee nieuwe personages, ondanks de level scaling, met gemak kunnen overmeesteren. Woordvoerders van Bethesda hebben hierop gereageerd door te zeggen dat er nog niks vaststaat.

Fallout 76 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niemand wilt PvP in Fallout... Zijn ze daar doofstom ofzo?

0
test

Wow, nu kan je dus ook in VR zien hoe crap deze game is.

0

Aanbevolen voor jou