Nieuws
Fallout 76

Bethesda onthult nieuwe PvP-modus voor Fallout 76

Regels worden aanzienlijk versoepeld

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Ontwikkelaar Bethesda heeft een nieuwe PvP-modus onthuld voor Fallout 76, genaamd Survival. De bètaversie van deze modus verschijnt in maart en biedt een grotere uitdaging voor competitieve spelers. Dit meldt Bethesda via een officiële blogpost.

In de betreffende blogpost legt Bethesda uit dat de Survival-modus een meer uitdagende versie is van de standaard Adventure-modus. In deze modus kunnen dezelfde missies, evenementen en verhaallijn gespeeld worden als in de standaard 'Adventure'-modus. Het grootste verschil met de standaardmodus is dat alle andere spelers, behalve team- of groepsgenoten, als vijandelijk worden bestempeld en zonder waarschuwing elkaar kunnen beschieten.

Zo is er in Survival ook sprake van zogenoemde 'level scaling' waardoor spelers met een laag level een kans maken tegen meer ervaren spelers. Wanneer een speler wordt gedood kan men niet meer kiezen voor de 'seek revenge'-optie zoals in de standaardmodus. In plaats daarvan kunnen gedode spelers alleen maar spawnen bij hun eigen kamp, evenals Vault 76.

Fallout 76

Met het aangaan van gevechten worden spelers ook meer beloond. Zo meldt de ontwikkelaar dat het doden van een speler twee keer zoveel 'caps' oplevert, maar kunnen gedode spelers, naast hun 'junk' ook meer items verliezen. In de standaardmodus kunnen spelers alleen junk verliezen.

Bethesda laat weten dat spelers de optie krijgen om voor de Survival-modus een nieuw personage aan te maken. Echter kan ook beslist worden om alsnog met het bestaande personage te spelen. Wanneer spelers met het bestaande personage spelen in de Survival-modus, wordt de progressie daarin meegenomen wanneer weer wordt teruggekeerd naar de standaardmodus. Bethesda adviseert mede hierdoor om met een nieuw personage te beginnen wanneer het gewenst is om niets aan het personage te veranderen.

Als laatst wordt vermeld dat de nieuwe modus een leaderboard krijgt, zodat spelers hun prestatie kunnen vergelijken met die van andere spelers.

Fallout 76

Sommige spelers uiten momenteel hun zorgen over de Survival-modus. Zo wordt er gespeculeerd over spelers die in Survival andere spelers gaan proberen te 'spawncampen' wanneer ze alleen bij hun eigen kamp of Vault 76 tot leven kunnen komen en keer op keer gedood kunnen worden.

Daarnaast is er kritiek op het gebruik van bestaande personages in Survival, omdat ervaren spelers hiermee nieuwe personages, ondanks de level scaling, met gemak kunnen overmeesteren. Woordvoerders van Bethesda hebben hierop gereageerd door te zeggen dat er nog niks vaststaat.

Fallout 76 is verkrijgbaar op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo herstart ontwikkeling Metroid Prime 4 in samenwerking met Retro Studios Resident Evil 2 is de perfecte remake
2

Reacties op: Bethesda onthult nieuwe PvP-modus voor Fallout 76

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 25 januari 2019 18:47
  Niemand wilt PvP in Fallout…

  Zijn ze daar doofstom ofzo?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 25 januari 2019 20:33
  Wow, nu kan je dus ook in VR zien hoe crap deze game is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.