Bethesda legt ontwikkeling The Elder Scrolls: Legends stil

Bethesda legt ontwikkeling The Elder Scrolls: Legends stil

Bethesda heeft de ontwikkeling van de free-to-play kaartgame The Elder Scrolls: Legends stopgezet.

De game is al geruime tijd speelbaar, maar krijgt vanaf nu geen aanpassingen of uitbreidingen meer. Dat betekent ook dat de aankomende uitbreiding die deze winter had moeten verschijnen niet meer uitkomt.

Ondanks dat de ontwikkeling van het spel is stopgezet, blijft het spel wel speelbaar, zo laat Bethesda weten. Ook blijven er maandelijkse beloningskaarten en diverse in-game evenementen verschijnen.

Het is niet bekend of Bethesda van plan is om uiteindelijk de ontwikkeling weer op te pakken. Het bedrijf heeft het in een Reddit-post over de "nabije toekomst". Daarbij ontvangen alle spelers gratis The Tamriel Collection-kaarten wanneer ze eerstvolgende keer inloggen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

''Dat betekent ook dat de aankomende uitbreiding die deze winter had moeten verschijnen niet meer uitkomt.'' Ik vind dit altijd zo onbeschoft. Maak gewoon netjes af wat al (bijna) uit komt. Mensen hebben geinvesteerd in je spel. Logisch dat je op een gegeven moment niet meer winstgevend bent of je tijd en mankracht aan iets anders wil besteden, maar dit zijn wel je klanten. Klanten die wel 2x nadenken voordat ze weer in je volgende free to play game gaan investeren.

0
test

@WvA Maar als het free to play is, dan hoef je er toch geen cent aan uit te geven, en je weet dat het van de 1ne op de andere dag kan stoppen. Hell zelfs als het een betaalde game is weet je dat dat kan gebeuren.

0
test

@WvA Bruut is het zeker, maar dat dit kan gebeuren staat gewoon in de algemene voorwaarden waar je mee akkoord gaat op het moment dat je een account aanmaakt. Online games houden ooit een keer op, dat weet je gewoon. En dat kan bij groot succes jaren duren, het kan ook snel afgelopen zijn. Waarom zou bethesda geld stoppen in een game die bijna niemand speelt? alleen voor die paar mensen die het wel spelen?

0
test

@darkmanwls Klopt, maar je hebt stoppen en stoppen. Ik heb het zelfde zien gebeuren bij Magic Duals of the Planeswalkers, waar de game de week voor expansion (die komen elke 3 maanden uit) opeens ophield. Waarom dan niet die nog wel even uit brengen? Dat is, in dit geval bij Legends, toch al toegezegd? Overigens het argument ''het is free to play dus je mag niet zeiken'' kan ik nog wel een discussie over voeren. De game waar ik het meeste geld aan heb uitgegeven is waarschijnlijk Battleforge (reload is te lezen op gamer.nl). Het is een online-only game met een mix tussen een Card Game en RTS. Super tof, maar na ongeveer 3 jaar lag de game offline, zonder offline mode. Aka, de honderden euros die ik in de game hebt gestopt, zijn weg. Natuurlijk heb er jaren plezier aan beleefd, en ik verwacht echt niet dat die game nog 10 jaar online blijft, maar hoe veel kost het nou om een server online te houden? In mijn ervaring geven mensen juist meer uit aan de free to play game die ze actief spelen, dan aan een gemiddelde retail game. Anyway, mijn punt is vooral dat omdat je in de voorwaarden hebt staan dat iets mag, het echt geen kwaad kan om een beetje in te leven in je spelers en waar mogelijk tegemoet komen. Dat betekend of toch nog even die expansion uitbrengen, of de server toch nog wat langer online houden.

0
test

Apart, had de indruk dat het wel een game was die een redelijke fanbase had opgebouwd. Als dat niet zo is zou het met de juiste ondersteuning, getuige het success van Hearthstone, toch zeker mogelijk moeten zijn. Maar goed, Bethesda is zo langzamerhand bezig om zichzelf irrelevenant te maken. FallOut als reeks moet het ook al afleggen tegen The Outer Worlds etc

0

Aanbevolen voor jou