Bethesda kondigt free-to-play-game Battlecry aan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De opzet van Battlecry is vergelijkbaar met Team Fortre 2 dankzij deze uiteenlopende kla en. De game speelt zich af in een wereld waarin buskruit is verboden, maar spelers kunnen elkaar wel uitschakelen met pijl en boog of de Gau Rifle, een vuurwapen op basis van magnetisme. Battlecry wordt ontwikkeld door de gelijknamige studio BattleCry.

Volgens design director Lucas Davis heeft de game een gestileerde, schilderachtige stijl, om "de meedogenloosheid van het gevecht te contrastreren met de schoonheid van de wereld". De retro-futuristische stijl is bedacht door Victor Antonov, die als concept artist werkte aan Half-Life 2 en als visual design director verantwoordelijk was voor het uiterlijk van Dishonored.

Door te spelen verdienen Battlecry-spelers ijzer, waarmee ze hun kla en kunnen verbeteren en vaardigheden kunnen vrijspelen. Daarnaast kan met ijzer nieuwe wapens en pantsers gekocht worden, net als de mogelijkheid om met het andere geslacht te spelen. Bethesda heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Battlecry wordt uitgebracht, maar in 2015 staat een bèta op de planning.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou