Bethesda gaat betaalde mods opnieuw bekijken | Gamer.nl

Bethesda gaat betaalde mods opnieuw bekijken | Gamer.nl

Bethesda bekijkt opnieuw de mogelijkheden van betaalde mods voor zijn spellen. Dat zegt pr-topman Pete Hines van de uitgever tegenover Gamespot.

In april onthulde Bethesda betaalde mods voor fantasy-rpg Skyim. Daar kwamen veel negatieve reacties op. Hines: "Je kunt het vergelijken met een reusachtige bol wol die je afrolt. Alles zit zo met elkaar verwikkeld dat het bijna onmogelijk is om te doen."

Hines vervolgt: "Ik weet werkelijk niet wat dat voor de toekomst betekent. Het was een idee waar we met die gasten [van Valve] aan werkten en het sloeg niet aan."

Wij hebben het spel gemaakt waar jij een mod voor maakt, dus logischerwijs zullen we daar inspraak in hebben

Tot grote spijt van Bethesda, laat Hines weten: "Er waren [mod]-ontwikkelaars die zeiden: 'Ik heb jaren om donaties gevraagd en nooit een cent gezien, en ik verdiende meer in één dag', dus waarom zou ik dat niet ondersteunen?" vraagt Hines.

Mod-opbrengsten
Bethesda en Valve besloten na veel negatieve reacties om de stekker uit het betaalde-modsysteem te trekken. In een blog onthulde Bethesda dat mod-ontwikkelaars een kwart van de verkoopopbrengsten kregen, Valve 30% en Bethesda 45%.

In deze blogpost zei Bethesda dat dit de industriestandaard is. "Dit is succesvol in zowel betaalde als gratis spellen. Na veel overleg en onderzoek met Valve hebben we besloten dat dit het beste startpunt is", aldus de uitgever.

Terugkeer
Mochten betaalde mods ooit terugkomen, dan verwacht Bethesda nog steeds om een deel van de opbrengst te krijgen, ook als de percentageverhouding verandert. "Onze denkwijze is: 'Wij hebben het spel gemaakt waar jij een mod voor maakt', dus logischerwijs zullen we daar inspraak in hebben",  verklaart Hines. 

Overigens heeft Bethesda geen haast met betaalde mods, vertelt Hines: "Eerlijk gezegd hebben we het momenteel druk met belangrijkere dingen dan om dat uit te zoeken." Todd Howard van Bethesda gaf in juni al aan dat er momenteel geen plannen zijn voor betaalde Fallout 4-mods.

None

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou