Bethesda en Interplay schikken over Fallout MMO | Gamer.nl

Bethesda en Interplay schikken over Fallout MMO | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Fallout-fansite Duck & Cover rapporteert dat de schikking is getroffen tijdens een recente zitting. Details betreffende de schikking zullen later deze maand bekend worden.

Bethesda sleepte Interplay in 2009 voor de rechter. Interplay werd beschuldigd van inbreuk op het merkrecht op de Fallout-titels en om contractbreuk betreffende de ma ively multiplayer online-game die Interplay van Fallout maakte. Eerdere moties van Bethesda in 2009 en 2011 voor een voorlopige stilzetting werden afgewezen. Hierdoor kon Interplay zonder tegenstand verder werken aan de Fallout MMO.

Langslepende rechtzaak

In een reactie meldt Interplay dat Bethesda de rechtszaak expres zo lang mogelijk wilde uitrekken, om zo gebruik te maken van de slechte financiële situatie van Interplay. "Bethesda wist dat Interplay geen dure, langslepende rechtszaken kon bekostigen." Uit een financieel statement van vorig jaar blijkt dat Interplay nieuwe geldbronnen moet aanboren om de game af te kunnen maken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou