Bethesda brengt drie toekomstige games exclusief naar Xbox en pc

Bethesda brengt drie toekomstige games exclusief naar Xbox en pc

Bethesda werkt aan tenminste drie games die exclusief naar Xbox en pc komen.

Microsoft heeft gisteren een schriftelijke reactie van 37 pagina's gegeven op het feit dat de Amerikaanse Federal Trade Commission de overname van Activision Blizzard door Microsoft wil blokkeren via een rechtszaak.

Op de zesde pagina van deze reactie wordt gemeld dat Bethesda, dat vorig jaar is overgenomen door Microsoft, drie games in ontwikkeling heeft die exclusief op Xbox-consoles en pc uitkomen. Een zwarte balk is over de namen van die games geplaatst, zodat het publiek niet kan inzien om welke spellen het gaat.

Duidelijk is dat Bethesda in 2023 Starfield en Redfall uitbrengt en dat die games alleen op pc en Xbox verschijnen. Dit is echter al geruime tijd bekend, dus het is onwaarschijnlijk dat die spellen in de reactie zijn genoemd - die hoeven vanwege de beschikbare informatie immers niet gecensureerd te worden. 

Het is van twee andere Bethesda-games bekend dat ze in ontwikkeling zijn: The Elder Scrolls 6 en een nog naamloze Indiana Jones-game. De platforms waarop deze spellen verschijnen zijn echter nog niet aangekondigd. Mogelijk worden deze games in de reactie van Microsoft genoemd, samen met een onbekend derde spel. Hoe dan ook zouden alle drie de games "alleen of in kleine groepen" gespeeld kunnen worden.

"Xbox is nieuwe updates blijven uitbrengen voor bestaande ZeniMax-games zoals Fallout 76 en The Elder Scrolls Online op zowel Xbox- als PlayStation-consoles, aangezien die games zijn ontworpen om samen door veel spelers op verschillende platforms te worden gespeeld." Het bedrijf trekt daarmee de vergelijking met Call of Duty, een game die vooral voor de multiplayer wordt gespeeld en Microsoft op PlayStation wil blijven uitbrengen en mogelijk ook naar Nintendo's console wil brengen.

In de reactie hamert Microsoft er op dat ze bestaande afspraken nakomen - zo zijn na Bethesda's overname de games Deathloop en Ghostwire: Tokyo tijdelijk exclusief op PlayStation uitgekomen, volgens afspraak. Ook meldt het bedrijf wederom dat de hoofdreden voor de overname de Candy Crush-ontwikkelaar King is, dat ook onderdeel uitmaakt van Activision Blizzard. Verder wordt gemeld dat Xbox achterloopt op PlayStation en Nintendo en een mindere hoeveelheid exclusieve games heeft. 

Bethesda

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Schande!

0
test

@Ziminar ja erg he dat het nog 3 ex games maakt voor de xbox. Vind het niet kunnen. Voor mensen met een ps je kan aantal games bij action kopen voor 12 euro. Heb zelf last of us part 2 weer gekocht.

0
test

@hulstpower gek, die heb ik nog nooit gezien in de action

0
test

@Ziminar ik snap niet dat je dit schande vindt. Is er een wet die je verplicht te ontwikkelen voor alle platformen die er zijn? Voelt een playstation zich mischien goekwetst? Ah gosh. Als dat zo is dan hebben sony en nintendo een hoop werk te doen. Want die zijn zelf kampioen in het exclusief ontwikkelen. Het is gewoon aandoenlijk zielig en opzichtig hoe eenzijdig sony fans redeneren. Laat elk platform gewoon topgames maken en kies je console met de games die je leuk vind. En als je dan toch bang bent om iets te missen, ga dan sparen. Edit: excuus, dacht echt dat je het meende.

0
test

@gamerlezer hij bedoelt het sarcastisch

0
test

@gamerlezer Moeilijk he, sarcasme. Over zielig gesproken.

0

@gamerlezer sarcasme op het internet werkt niet goed.

0
test

Laten we iedereen verenigen met crossplay om dan een generatie later alle uitgevers op te kopen voor exclusiviteit.

0

Aanbevolen voor jou