Christian refereert tijdens het interview naar de Auger, een wapen dat door muren kan schieten en veelvuldig gebruikt werd door spelers tijdens het tweede deel. De Auger is in Resistance 3 nog altijd krachtig, zo stelt hij, maar valt niet meer zo gemakkelijk uit te buiten.

"Ieder wapen is in principe effectief tegen wat dan ook, maar er is wel een zekere mate van effectiviteit. Stel we hebben het over de Auger en het Hulk-gevecht. De Auger is in dat geval een slechte keus, omdat er geen plek is om je te verstoppen en door muren heen te schieten", aldus Christian.

Waar spelers in Resistance 2 slechts twee wapens bij zich konden dragen, is dat aantal in Resistance 3 onbeperkt. Dit is voor Insomniac ook een manier om spelers te stimuleren verschillende wapens te gebruiken en meer strategische keuzes te maken in gevechten.

Kunstmatige intelligentie

"Ik denk dat ons grootste speerpunt de kunstmatige intelligentie is", zo vervolgt Christian zijn verhaal. "[Vijanden] reageren veel beter en zijn behoorlijk agressief. Ze zullen je achterna komen, misschien dat je er een aantal neer kunt halen, maar de anderen zullen je opsporen." De releasedatum van Resistance 3 is 9 september 2011, de shooter komt exclusief uit voor PlayStation 3.