De bèta van de app is gratis beschikbaar via Google Play en de Windows (Phone) Store, een iOS-versie ontbreekt vooralsnog. De nieuwe functies haken specifiek in op de mogelijkheid van de Xbox One om tussen de televisie en bijvoorbeeld een kastje voor digitale televisie in te staan, zodat er tv gekeken kan worden via Microsofts spelcomputer.

Dit kan met de vernieuwde app voortaan ook via een smartphone. Verder worden er op de app extra details getoond over de programma's die bekeken worden en is het mogelijk om zenders als favorieten aan te merken. Microsoft merkt wel op dat enkele functionaliteiten nog niet consistent werken en dat gebruikers buiten de Verenigde Station tegen extra problemen aan kunnen lopen, zoals het ontbreken van lokalisatie en het niet goed werken van de OneGuide, het systeem van de Xbox One dat zenderinformatie van digitale ontvangers weergeeft.

Hoewel de Xbox One pas in september van dit jaar officieel in Nederland lanceert, werken de televisiefunctionaliteiten al wel voor deze regio. Eigenaars van een geïmporteerde Xbox One kunnen hun digitale ontvanger gewoon aansluiten op de console.