'Bèta Diablo 4 maakt uiteindelijke release alleen maar beter'

'Bèta Diablo 4 maakt uiteindelijke release alleen maar beter'

Blizzard heeft spelers er aan herinnerd dat de bèta van Diablo 4 - met al diens problemen - er alleen maar voor zorgt dat het eindresultaat beter wordt.

Toen de bèta van Diablo 4 afgelopen vrijdag begon, had het spel te kampen met lange wachttijden en schijnbaar random verbindingsproblemen. Ook werden spelers geplaagd door diverse andere bugs. In de loop van het weekend gaf Blizzard wel hotfixes voor de bèta uit om de game stabieler te laten verlopen en de wachttijden in te korten.

General manager Rod Fergusson heeft nu de betekenis van de term bèta nog eens benadrukt tijdens een gesprek met NME. "Het woord bèta wordt tegenwoordig verkeerd geïnterpreteerd. Mensen noemen dingen een bèta die eerder een 'marketing bèta' zijn, oftewel een andere term voor een demo. Dat is bij ons totaal niet het geval. Onze bèta is echt bedoeld om de technologie te testen, vooral qua servers. We hadden dan ook een moeilijke start afgelopen vrijdag."

Hij vervolgt: "We hebben dit weekend zes hotfixes uitgebracht en tientallen problemen opgelost en dat gaat zich het aankomend weekend uitbetalen, en vervolgens de release van de game voorbereiden. Voor spelers kan het soms frustrerend zijn, maar ze moeten erkennen dat het ons helpt om de daadwerkelijke release van de game beter te maken."

De eerste fase van de bèta is inmiddels afgelopen - deze was beschikbaar voor iedereen die de game had gereserveerd. Van 24 tot en met 26 maart is de bèta echter voor iedereen beschikbaar. De bèta bevat de regio Fractured Peaks, een van de vijf regionen uit de game. Het is een besneeuwd, bergachtig gebied waar het begin van de game zich afspeelt. Men kan maximaal level 25 behalen.

Diablo 4 komt op 6 juni uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. 

Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Klopt, een beta is normaal gesproken bedoeld om zaken nog te testen. Maar waarom laat je alleen mensen die een pre order hebben toe? De meeste mensen hebben dus van te voren al geld betaald om mee te kunnen doen. Dan gaat voor mij het excuus niet meer op dat het alleen voor testen is. Gelukkig hadden ze het verder vrij snel onder controle maar maak het dan gratis zoals komend weekend. Als het dit weekend weer fout gaat dan mogen gamers niet zeuren want dat is gratis, maar als je op deze manier preorders wil verkopen zorg dan dat het meteen werkt.

0
test

@Zut Als je een pre-order plaats had je gegarandeerd toegang, beter dan het gezeik met close beta die ene vriend wel toegang, maar jij niet. Het is aan de consument de keuze op ze willen pre-orderen en een weekend eerder kunnen spelen ja of nee. In ieder geval houden ze de aantallen lager dan de beta voor iedereen open gooien. Als ze dat hadden gedaan waren de queue times op vrijdag vele malen langer dan dat ze nu waren. Komende vrijdag denk dat de queue times wel mee zullen vallen. Een groot deel van de spelers heeft als gespeeld. Sommige daarvan vinden het niets, dus die zullen we ook niet terugzien. :)

0
test

@ShadowKiller 'Komende vrijdag denk dat de queue times wel mee zullen vallen' Nou juist niet denk ik zo... zat mensen die het gespeeld hebben die erg positief zijn en weer willen spelen daarnaast heel veel mensen die geen pre order hebben maar wel willen weten hoe het is en de moeite waard is te pre orderen dug ga ermaar vanuit dat het een drama wordt xD

0

Aanbevolen voor jou