Sommige van jullie hadden het misschien al gehoord, maar er zijn 2 programmatjes uit om de beruchte OGC cheat voor CS tegen te gaan. De eerste is voor servers met adminmod en zal de cheaters meteen kicken. Mensen hoeven niks te downloaden of wat dan ook en dat is natuurlijk prettig. Voor de servers die clanmod gebruiken is er een ander programmatje dat de cheaters zal stoppen. Dit is natuurlijk zeer goed nieuws voor iedereen die CS speelt (en zelf niet cheat). Veel mensen zullen bij voorbaat hun cheats al gaan verwijderen omdat ze anders misschien ontdekt worden. Andere die nog gewoon door blijven cheaten zullen op servers waar ze deze progjes installeren tegen de lamp lopen en gekickt worden.

Er zijn twee proggies uit voor CS servers die de beruchte OGC client.dll hook kunnen detecteren en de cheaters kicken!

De eerste is "The Second Coming". De features:

- Full adminmod and bot compatibility

- OGC Cheat blocking, blocks and kicks anyone using the OGC hack

- Server side only, clients do not need to download anything extra, anyone with the correct version of counter-strike can play

De tweede is "OGC Cleaner". Dit proggie stopt de cheaters op servers die clanmod gebruiken.Hulde aan de makers van deze programmatjes. Nu maar hopen dat het allemaal goed werkt en het nog lang duurt voordat er weer een nieuwe versie van OGC uitkomt die dit kan omzeilen.

Downloadlinks The Second Coming OGC Cleaner De dank gaat uit naar Black Mask voor het melden van dit heugelijke nieuws.