Berserk-geïnspireerde Jinn Hunter heeft nieuwe in-game screenshots

Berserk-geïnspireerde Jinn Hunter heeft nieuwe in-game screenshots

De aankomende indiegame Jinn Hunter, die onder andere inspiratie haalt uit de manga Berserk en het Midden-Oosten, heeft nieuwe in-game level screenshots gekregen.

De nieuwe IP Jinn Hunter heeft een reeks nieuwe art en in-game screenshots gekregen, die originele personages, mythische wezens en enkele omgevingen van de game laten zien. De nieuwste beelden laten de ‘Tower of Solomon’ zien, een imposant gebouw dat lijkt op een antieke Midden-Oosterse bibliotheek. Bilal, een van de hoofdpersonages, is ook te zien in volle uitrusting.

Er is nog weinig bekend over het verhaal van Jinn Hunter. Het is in ieder geval duidelijk dat spelers jagen op Jinns: krachtige, bovennatuurlijke wezens die voorkomen in islamitische- en Arabische mythologie. Tot nu toe zijn er ook drie hoofdpersonen bekend: Bilal the Jinn Hunter, zijn discipel Nura en Bahaal the Immortal. De ontwikkelaar heeft laten weten dat Bilal en Bahaal uit hetzelfde dorp komen, dat uiteindelijk verscheurt raakte door oorlog. Hierdoor werd het tweetal op jonge leeftijd ingezet als kindsoldaten en moesten ze slavenarbeid verrichten. De game lijkt zich echter na deze gebeurtenissen af te spelen, want in het heden strijden de volwassen hoofdpersonages tegen krachtige Jinns.

Daarnaast zijn er ook een aantal npc’s bekend die Bilal, Nura en Bahaal helpen of tegenwerken op hun reis. Spelers ontmoeten bijvoorbeeld Yazia the Midnight Merchant die exotische drankjes, gear en wapens verhandelt, Isaac the Scholar, Godspeed Aisha – ook wel bekend als The Dreambreaker -, Rah the God Eater en King Solomon the All Seeing. De concept art van alle (voorlopige) personages is hier te vinden.

Jinn Hunter is een indiegame die ontwikkeld wordt door de Somalische 2D- en 3D-artiest Moe. Volgens hem is Jinn Hunter geïnspireerd door de populaire manga en anime Berserk, het MENA-gebied (Midden-Oosten en Noord-Afrika) en islamitische mythologie. De ontwikkelaar laat ook weten dat de game ‘een rijke lore heeft’ en zijn oog heeft op muziek in de stijl van ‘Ezio’s Family’. Over de gameplay of het genre is verder nog niets bekend.

Er is nog geen releasedatum gegeven voor Jinn Hunter, maar de ontwikkelaar laat weten dat er eind 2023 een demo beschikbaar komt.

jinn hunter
jinn hunter
jinn hunter
jinn hunter

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou