Bernie Sanders voorstander van verenigen game-industrie

Bernie Sanders voorstander van verenigen game-industrie

Amerikaans presidentskandidaat Bernie Sanders zegt op Twitter een voorstander te zijn van het verenigen van de game-industrie in een vakbond.

Bernie Sanders, bekend Amerikaans politicus en kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2020, heeft op Twitter zijn mening gedeeld over het vormen van een vakbond in de game-industrie. In het bericht zegt hij een voorstander te zijn van het verenigen van de werknemers. Dit is opvallend, omdat het niet vaak voorkomt dat een groot politicus openlijk uitspraken doet over de game-industrie.

De game-industrie heeft vorig jaar een omzet gedraaid van 43 miljard dollar. Volgens Sanders verdienen de werknemers die hiervoor verantwoordelijk zijn het dan ook om collectief te kunnen onderhandelen als onderdeel van een vakbond. Hij noemt hierbij de International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) en Game Workers Unite-organisatie als voorbeelden.

Veelgebruikte argumenten voor het vormen van een vakbond zijn de slechte werkomstandigheden van veel werknemers in de game-industrie. Zo zouden ontwikkelaars vaak onderbetaald krijgen, maken ze veel overuren en krijgen ze regelmatig te maken met crunch. Een vakbond kan dit tegengaan, door de werknemers in bescherming nemen en te onderhandelen voor betere werkomstandigheden.

Ook zijn er argumenten tegen het vormen van een vakbond in de game-industrie. Zo zouden de prijzen van games kunnen stijgen, als gevolg van de hogere werknemerskosten voor bedrijven. Ook wordt het moeilijker om werknemers te ontslaan, waardoor er potentieel minder banen beschikbaar zijn in de industrie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

hmm had niet verwacht dat ze ook nog eens onderbetaald zouden zijn.

0
test

@HunterSeeker Hoe de game industrie op dit moment in elkaar zit, is dat de werkgever verwacht dat de werknemer het voor zijn passie doet en niet voor het geld. Dit komt ook omdat er tegenwoordig heel veel jongens en meisjes van school komen die allemaal hetzelfde willen, de game industrie in. De werknemers liggen dus ook voor het oprapen. Het is ook niet raar als er meer dan honderd (of zelfs richting vijfhonderd) mensen reageren op een vacature in de game industrie. Het wordt wel tijd voor verandering. Tijd dat het beter gaat verdienen.

0
test

Omzet per bedrijf (2018): EA 5,1 miljard Ubisoft 1,7 miljard Epic 3 miljard Er wordt genoeg verdiend om de hogere kosten te betalen. Dan maar iets minder geld naar de graaiers. En meer naar de mensen die het echte werk doen.

0
test

@LordLuc Dat zeker. Al zal het EA-sports team niet zo groot zijn hoor. 😝

0

Aanbevolen voor jou