Bericht aangepast: Hatred laat gamers als massamoordenaar spelen | Gamer.nl

Bericht aangepast: Hatred laat gamers als massamoordenaar spelen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De site van de ontwikkelaar beschrijft Hatred als een "isometrische shooter met een angstaanjagende atmosfeer van ma asmoord, waar de spelers de rol van een koudbloedige antagonist aannemen". Volgens de ontwikkelaar "moet de speler zich afvragen wat een mens tot ma amoord kan drijven".

Het spel draait op Unreal Engine 4, gemaakt door Epic Games. Die studio nam openlijk afstand van Hatred. "Epic Games is niet betrokken bij dit project", zegt het bedrijf in een statement. "Unreal Engine 4 is vrij beschikbaar, en kan voor alle legale doeleinden gebruikt worden. We censureren geen projecten." Wel gebruikt de trailer van Hatred zonder toestemming het logo van Unreal Engine 4. Epic Games heeft dan ook gevraagd of Destructive Creations het logo uit de trailer wil halen. Dat is inmiddels gebeurd.

 

Update: Vanochtend stond deze post online met trailer. Gamer vindt dat de content een grens overschrijdt en daarom willen wij deze game en de ontwikkelaar verder geen platform geven. We vernamen vanuit diverse hoeken negatieve geluiden over de ontwikkelaar. Fuck NO Video Games beweert dat het neo-nazi's zijn.

Dit type content doet de gameindustrie meer kwaad dan goed. De geweldsdiscu ie rondom games is eindelijk wat gaan liggen en daar zijn we blij mee. Daarom is de trailer offline gehaald en is het bericht aangepast.

Voor wie hier verder over wil discu iëren kan dit in de reacties doen of op het forum.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou