Beloningsservice Club Nintendo stopt dit jaar | Gamer.nl

Beloningsservice Club Nintendo stopt dit jaar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Mensen ontvingen codes bij aangeschafte games die vervolgens op de Club Nintendo-site ingewi eld konden worden voor sterren. Met deze sterren konden vervolgens gratis diverse spullen besteld worden, waaronder beeldjes en wallpapers. Vanaf 1 april voegt Nintendo niet langer codes toe aan games waarmee sterren kunnen worden ingewi eld, en vanaf 20 april is het niet langer mogelijk digitale producten te registeren.

Nintendo laat weten het dat bedrijf bezig is aan een nieuw programma, dat ergens later dit jaar van start moet gaan. Alle sterren die spelers in de afgelopen jaren hebben verzameld, komen op 30 september te vervallen. Vanaf dat moment kunnen deze niet meer voor fysieke objecten worden ingewi eld.

Om gamers tegemoet te komen, krijgt iedereen die zich in "de beginperiode" aanmeldt voor het nieuwe programma, gratis het digitale spel Flipnote Studio 3D voor de 3DS.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou