Belgische Tale of Tales maakt mogelijk nooit meer games | Gamer.nl

Belgische Tale of Tales maakt mogelijk nooit meer games | Gamer.nl

De Belgische studio Tale of Tales, dat recentelijk Sunset uitbracht, gaat wellicht nooit meer een game maken. Dat nadat Sunset te kampen had met tegenvallende verkopen.

Sunset is ongeveer 4000 keer verkocht, ondanks dat de titel recentelijk in de Steam Sales werd meegenomen. De studio, dat uit het duo Auria Harvey en Michaël Samyn bestaat, gaf eerder artistieke titels als The Endle Forest en The Graveyard uit. Met Sunset probeerde de studio zich aan conventionele gameregels te houden, maar dat bleek geen succes. 

Tale of Tales bekijkt het van de positieve kant: "Nu zijn we vrij. We hoeven van niemand meer advies te krijgen. We hadden het fout en iedereen met wie we het over Sunset hebben gehad zat fout."

Tale of Tales meldt dat het trots is dat het een 'game voor gamers' heeft gemaakt. "We hebben gefaald en dat is iets wat we nooit meer hoeven te doen. We hebben nog steeds veel creativiteit in maar we denken niet dat we nog videogames gaan maken. En als we dat al doen, dan geen commerciële projecten meer."

Lees de Gamer.nl-recensie van Sunset.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou