Nieuws

Belgische Tale of Tales maakt mogelijk nooit meer games

Sunset blijkt flop

Geschreven door Michel Musters op
De Belgische studio Tale of Tales, dat recentelijk Sunset uitbracht, gaat wellicht nooit meer een game maken. Dat nadat Sunset te kampen had met tegenvallende verkopen.

Sunset is ongeveer 4000 keer verkocht, ondanks dat de titel recentelijk in de Steam Sales werd meegenomen. De studio, dat uit het duo Auria Harvey en Michaël Samyn bestaat, gaf eerder artistieke titels als The Endless Forest en The Graveyard uit. Met Sunset probeerde de studio zich aan conventionele gameregels te houden, maar dat bleek geen succes. 

Tale of Tales bekijkt het van de positieve kant: "Nu zijn we vrij. We hoeven van niemand meer advies te krijgen. We hadden het fout en iedereen met wie we het over Sunset hebben gehad zat fout."

Tale of Tales meldt dat het trots is dat het een 'game voor gamers' heeft gemaakt. "We hebben gefaald en dat is iets wat we nooit meer hoeven te doen. We hebben nog steeds veel creativiteit in maar we denken niet dat we nog videogames gaan maken. En als we dat al doen, dan geen commerciële projecten meer."

Lees de Gamer.nl-recensie van Sunset.

Bron: Tale of Tales

Dit artikel delen:

Lees meer

Een uitgebreide gameplaydemo van Xenoblade Chronicles X Gamer.nl Podcast 18: E3-terugblik deel 3
5

Reacties op: Belgische Tale of Tales maakt mogelijk nooit meer games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  daylife

  • 22 juni 2015 14:30
  Dit is een flinke tegenvaller. De originele benadering waarmee Tale of Tales games c.q. interactieve vertellingen maakte (The Graveyard, The Path, Bientôt l'été) heeft me altijd gefascineerd en leverde unieke ervaringen op. Sunset had een succesvolle Kickstarter en redelijk wat positieve media-aandacht, het verbaast me dat het desondanks zo weinig verkoopt. Daarbij moet ik echter ook eerlijk toegeven dat ik zelf gewacht heb tot hun zomeraanbieding om het voor de helft van de prijs te kopen. Die hele summersale-gekte werkt wellicht erg nadelig voor kleine studio's als mensen hun aankopen daardoor uitstellen en niet meer bereid zijn het volledige bedrag te betalen. Hoe dan ook, het zou een groot gemis zijn als ze de handdoek in de ring gooien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tomhap

  • 22 juni 2015 23:21
  Ik vind het een beetje een rare situatie. De devs dachten hun Interactieve Vertelling meer te kunnen verkopen door het spel wat meer te laten lijken op conventionele games, maar van wat ik heb gezien qua gameplay lijkt het spel alsnog erg op Gone Home (ook een interactieve vertelling zonder gameplay mechanics).

  Ik kan de lage sales wel redelijk begrijpen aangezien het 'artsy interactive experience' genre erg niche is. Een game waarin je alleen maar naar de protagonist luistert wanneer deze een appartement aan het schoonmaken is zal de 'normale gamer' waarschijnlijk niet boeien.

  Het is jammer dat ze in de schuld raken, maar het moge duidelijk zijn dat ze hun beoogde doelgroep niet goed begrepen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Renne

  • 23 juni 2015 11:51
  Ik hoop niet dat ze nooit meer games gaan maken. Commercieel misschien niet, ok, maar hun projecten waren erg interessant. Ik gebruik The Graveyard nog steeds vaak als voorbeeld als ik het heb over de invloed van media in het vertellen van een verhaal. Dit zijn precies de soort games die de grenzen opzoeken en wellicht ook nog eens wat moois tegen kunnen komen. Spijtig om te zien dat de stap naar een meer commerciele plaatst meteen mislukt is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ransome

  • 23 juni 2015 12:52
  Wauw… net even op de twitter en patreon pagina gekeken… misschien is het geen slecht idee als ze iets anders gaan doen dan games maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 27 juni 2015 16:34
  ik had sunset getorrent.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.