Belgische minister: 'PlayStation 4 wordt door terroristen gebruikt' | Gamer.nl

Belgische minister: 'PlayStation 4 wordt door terroristen gebruikt' | Gamer.nl

Jan Jambon, de Belgische minister van binnenlandse zaken, uit zijn zorgen over de PlayStation 4, die volgens hem steeds vaker als communicatiemiddel voor terroristen wordt gebruikt.

Nabij Bru el zijn een aantal arrestaties gedaan in verband met de terroristische aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag, waarbij minstens 127 mensen om het leven kwamen. Bij één van de arrestaties werd ook een PlayStation 4 gevonden. 

Hierbij is het belangrijk om te melden dat de PlayStation 4 op dit moment de meest populaire spelcomputer beschikbaar is. Jambon uit echter zijn zorgen over het feit dat de PlayStation 4 door organisaties als ISIS als communicatiemiddel gebruikt kan worden, omdat het volgens hem erg lastig is om communicatie via de console te monitoren. "PlayStation 4 is nog moeilijker in de gaten te houden dan WhatsApp", aldus de minister.

Forbes benadrukt dat het niet duidelijk is of de terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen afgelopen vrijdag gebruik hebben gemaakt van de PlayStation 4. Het is echter niet ongebruikelijk dat overheden games en consoles in de gaten houden. Zo bleek uit gelekte documenten van Edward Snowden dat de NSA en CIA agenten in World of Warcraft hadden rondlopen.

Volgens Forbes is het vooral moeilijk om chatgroepen op PlayStation Network in de gaten te houden. Het artikel claimt niet dat bedrijven als Sony en Microsoft door het slijk gehaald moeten worden, maar wel dat ze, indien ze dat nog niet doen, moeten overwegen om de overheid gemakkelijke toegang tot informatie van gebruikers te geven.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou