Belgische Minister van Justitie wil alle lootboxes verbieden | Gamer.nl

Belgische Minister van Justitie wil alle lootboxes verbieden | Gamer.nl

De Belgische Minister van Justitie Koen Geens heeft href="https://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/binnenland/geens-wil-gokken-games-verbieden" style="">gezegd</a> alle lootboxes te willen verbieden.

"Om gokken en gaming, zeker op zo'n jonge leeftijd, te combineren, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind", vult de Belgische Minister van Justitie, Koen Geens, aan. Men wil lootboxes in heel Europa verbannen, al is het nog niet duidelijk of dat gaat lukken. “Maar dat vraagt tijd, want we moeten hiermee naar Europa", vertelt Geens. "We gaan zeker proberen om het te verbieden.”

Het gaat hier niet over alle lootboxes, maar alleen over microtransacties waarbij niet duidelijk is wat de koper precies ontvangt. De Kan pelcommi ie van België is op dit moment onderzoek aan het doen naar het fenomeen.

Peter Nae ens, die aan het hoofd stond van het onderzoek, meldt: "Deze combinatie van geld en verslaving valt onder gokken. Als er een kan pel bij betrokken is, is dit verboden tenzij men een vergunning heeft van de Kan pelcommi ie."

Rectificatie: Eerder rapporteerden wij dat de Kan pelcommi ie van België al een eindoordeel had gedaan. Dit is echter nog niet bevestigd, dit bericht is aangepast en wordt verder geüpdatet als meer informatie beschikbaar wordt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou