Grote ophef binnen de Belgische gamejournalistiek. Het Belgische programma GamePower, gepresenteerd door de excentrieke Big Brother-finalist Frank Molnar, wordt er namelijk door bezoekers van Console.be en SpelletjesGarnaal.be van beschuldigd (p)reviews van de genoemde site's en van Gamespy te hebben gekopieerd. De review van Gamespy is zelfs gewoon in het Nederlands vertaald.

De eigenaar van GamePower, JimTV, is inmiddels door de bovengenoemde site's gevraagd een verklaring te geven over de geconstateerde feiten, tot nu toe zonder resultaat. Hierdoor worden juridische stappen niet uitgesloten is en men druk bezig een mediacampagne tegen het bedrijf aan het opzetten.

Ook voor het reviewen neemt het programma het niet zo nauw, als men niet de beschikking had over de game neemt men gewoon informatie over van andere (p)reviews of kijkt men naar filmpjes en screenshots. Met dit materiaal wordt vervolgens een mening gevormd, zonder de game ooit gespeeld te hebben, aldus een medewerker van het programma :R3b00t: "Die + en - punten worden af en toe wel eens rap rap rap opgezocht door mensen uit onze crew en ik wil je er ook op wijzen dat wij die games niet kunnen spelen (de meeste toch) om te re/previewen, we kunnen die punten dus enkel baseren op wat we zien in filmpjes, andere reviews, ..".

Leuk voorbeeld van het plagiaat is de GameSpy review.

Gamespy review GamePower review

Meer informatie en discussies over het onderwerp:

Spelletjes Garnaal.be Games.Telenet.Be Console.be Update Op het Jim.be forum is een verklaring verschenen van één van de admins van SpelletjesGarnaal. Hiermee is de zaak voor Garnaal afgedaan, hoe GameSpy over de zaak denkt is onbekend.