Belangrijke Blizzard-spil vertrokken vanwege beoordelingssysteem voor werknemers

Belangrijke Blizzard-spil vertrokken vanwege beoordelingssysteem voor werknemers

Brian Birmingham, die tot voor kort aan het hoofd stond van de ontwikkeling van World of Warcraft Classic, is vertrokken bij Blizzard vanwege een intern beoordelingssysteem voor werknemers.

Het nieuws kwam naar buiten doordat Bloomberg een e-mail van Birmingham onder ogen had gezien en op basis daarvan een artikel publiceerde. Managers zouden volgens die e-mail bij Blizzard verplicht zijn om aan zo'n vijf procent van werknemers een lage beoordeling te geven, wat vervolgens de mogelijkheden voor promotie en het ontvangen van een bonus zou beïnvloeden.

Ook Birmingham, die zo'n zeventien jaar in dienst was bij het bedrijf, zou zijn gedwongen de beoordeling van een werknemer van 'succesvol' naar 'in ontwikkeling' te veranderen, om zo maar aan het quotum te kunnen voldoen. Dit zou uiteindelijk hebben bijgedragen aan Birminghams beslissing om te vertrekken bij Blizzard.

"Toen teamhoofden vroegen waarom we dit moesten doen, legden World of Warcaft-regisseurs uit dat ze het er niet mee eens waren, maar dat het Blizzard-leiderschap het belangrijk achtte om de minst presterende werknemers er uit te werken zodat iedereen kon blijven groeien", zo zou Birmingham in de mail hebben verteld. "Dit beleid wakkert concurrentie tussen werknemers en de sabotage van iemand anders zijn of haar werk aan. (...) Uiteindelijk vreet het aan het vertrouwen en vernietigt het creativiteit."

Na de publicatie van het artikel van Bloomberg heeft Birmingham op Twitter gemeld dat de quotes uit zijn e-mail naar zijn weten correct zijn. Hij claimt echter dat Bloomberg geen contact met hem heeft opgenomen voor het publiceren van het artikel. Toch spreekt hij van het feit dat er nog altijd een minimale quotum gehaald moet worden bij Blizzard. 

Hij geeft aan dat er van kwaad bloed tussen hem en zijn collega's geen sprake is en dat de schuld bij het management van Activision Blizzard ligt. "Activision Blizzard is een problematisch moederbedrijf. Ze oefenden druk op ons uit om beide uitbreidingen (op World of Warcraft Classic) sneller uit te brengen. Het is erg onrechtvaardig om werknemers die daar hard aan hebben gewerkt, hun deel van de winst te ontzeggen. Activision Blizzard zou zichzelf moeten schamen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit word toch overal in het bedrijfsleven toegepast niet alleen bij blizzard

0

@turkieturkiei De andere kant op ja, kunstmatig omhoog gooien om mensen in dienst te kunnen houden.

0

Aanbevolen voor jou